Blog

Storytelling Centre is op allerlei gebieden actief. Directeur Arjen Barel doet maandelijks verslag van de activiteiten van het centre in de onderstaande blogs. Op die manier laat hij zijn licht schijnen op wat er allemaal kan met storytelling, zowel in the theater als daarbuiten.


 • De geur van traangas

  ‘Ruik je die zoete geur?’ vraagt een van de deelnemers terwijl we over het terrein van onze trainingslocatie lopen.
  ‘Ja,’ antwoord ik.
  ‘Weet je wat dat is?’ vraagt ze.
  Ik zeg: ‘Nee. Bloemen?’
  ‘Dat is de geur van traangas’

  Lees meer »


 • Vrijheid, GELIJKHEID, broederschap

  Het Storytelling Centre doet zijn werk vanuit het geloof dat het in een evenwichtige (cultureel) diverse samenleving van levensbelang is dat er ruimte is voor ieders verhaal. In een veranderende maatschappij zien wij het als een noodzaak om een podium te bieden voor al die verhalen, in het theater en daarbuiten, en mensen door middel van verhalen te verbinden. Dat is onze drijfveer.

  Lees meer »


 • Thuis bestaat in onszelf

  Soms bedekt de zeemist langzaam en lichtjes het terrein van het Institute de technologies des pêcheurs maritimes in Larache. Het zorgt voor een melancholieke sfeer die perfect past bij de workshop die we op deze fantastische plek organiseerden. Tien Nederlandse en tien Marokkaanse jongeren werkten hier zes dagen aan hun verhalen. Ze deelden, ze luisterden en ze maakten mooie verhalen over hun leven. Sommige verhalen waren buitengewoon grappig, andere zeer intiem en gevoelig en alle verhalen zaten vol met echte gevoelens.

  Lees meer »


 • Is moeilijk

  Ik houd een glas omhoog en vraag: ‘Wat is dit?’
  ‘Is moeilijk,’ antwoord F.
  ‘Dat weet ik, maar hoe heet dit voorwerp?’ vervolg ik.
  ‘Is moeilijk,’ herhaalt F.
  ‘Ja ik weet dat het moeilijk is,’ ga ik door. ‘Maar dit is een glas, zeg me na: Glas.’
  ​‘Glas,’ zegt F. Om er meteen aan toe te voegen: ‘Is moeilijk.’

  Lees meer »


 • Palestijnen gaan ook naar het toilet

  Het was niet de eerst keer dat ik Qalandiya, misschien wel het bekendste checkpoint in Palestina, passeerde om vervolgens Ramallah in te rijden. Wel was het de eerste keer dat we er langer gingen verblijven en echt aan het werk zouden gaan om met jonge Palestijnen een storytelling voorstelling te maken.

  Lees meer »