Blog

Storytelling Centre is op allerlei gebieden actief. Directeur Arjen Barel doet maandelijks verslag van de activiteiten van het centre in de onderstaande blogs. Op die manier laat hij zijn licht schijnen op wat er allemaal kan met storytelling, zowel in the theater als daarbuiten.


  • Persoonlijke verhalen in Hongarije

    Als je zelf veel met persoonlijke verhalen werkt, dan kun je je nauwelijks voorstellen dat dit op andere plekken niet of nauwelijks gebeurt. Toch is dat zo. Bijvoorbeeld in Hongarije, waar steeds meer met storytelling gebeurt maar dan hoofdzakelijk gebaseerd op volksverhalen. Ik werd gevraagd om een groep Hongaarse vertellers, psychologen en leraren mee te nemen in de wereld van het persoonlijke verhaal en de toepassingen daarvan, zowel artistiek als sociaal-maatschappelijk.

    Lees meer »


  • Yes we can! Verhalen kunnen het verschil maken!

    Als je middenin een Erasmus+ project zit, een EU partnerschap zoals dit Aladdin project, dan vergeet je nog wel eens waarvoor je het doet. Deadlines lijken je leven te beheersen, je droomt over Foundation Bricks, Intellectual Outputs, Transnational Meetings enzovoort. Je droomt zeg maar over van alles waar een normaal mens nooit over zou dromen.Als dit de verschrikkelijke bijwerkingen zijn, waarom zou je dan ooit meedoen aan een Erasmus+ Strategisch Partnerschap?

    Lees meer »