Festivals

Het produceren van festivals is een van de kernactiviteiten van het Stichting Storytelling Centre, Internationaal Storytelling Festival Amsterdam en Forten vol Verhalen blijven de hoofdfestivals. Beide verschillen in inhoud, opzet en uitstraling waardoor ze elkaar aanvullen.

Internationaal Storytelling Festival Amsterdam bestaat in 2016 al negen jaar en zal de bijdrage aan de ontwikkeling van storytelling in Nederland continueren. Het festival heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig evenement dat zijn intimiteit behouden heeft maar tegelijkertijd steeds meer publiek trekt. Inmiddels komt er elk jaar ook een aantal buitenlandse programmeurs naar het festival om Nederlands talent te zien en mogelijk een plek te bieden op eigen festivals. Het festival duurt inmiddels een week (twee weekenden) en bevat naast voorstellingen ook expertmeetings, lezingen en andere parallelle onderdelen.

Forten vol Verhalen is veel meer een festival om een groter publiek in aanraking met verhalen en hun vertellers te brengen. Het is een laagdrempelig festival op mooie locaties, namelijk de forten van de verschillende waterlinies in Nederland. We kiezen hier minder voor het experiment maar nodigen vertellers waarvan wij vinden dat ze de Nederlandstalige top vertegenwoordigen uit om een zo breed mogelijk publiek (van jong tot oud) mee te nemen in hun wereld.