Vijf vragen die je altijd al aan een terrorist wilde stellen

Op een vliegveld in Istanbul, de hoofdslagader tussen oost en west, ontmoeten twee terroristen elkaar aan een tafeltje bij de Burger King. De een (joods) komt gedesillusioneerd terug van een geslaagde missie, de ander (moslim) is enthousiast op weg om zich aan te sluiten bij een terroristische beweging om zo te vechten voor een betere wereld.

Terwijl de acteurs Joeri en Souf zich voornemen om dit verhaal voor het publiek te spelen komen ze in de problemen met hun eigen persoonlijke standpunten ten opzichte van extremisme, radicalisering en de absurditeit van deze ontmoeting. Het is dan ook de vraag of ze ├╝berhaupt wel aan het spelen van het verhaal toekomen.

Vijf vragen die je altijd al aan een terrorist wilde stellen wordt gespeeld door Jorke Mulder en Soufiane Moussouli. De tekst werd geschreven door Arjen Barel en de eindregie was in handen van Marjan Barlage.(een Storytelling Centre productie)

Deze voorstelling richt zich op (jong) volwassenen en is ook geschikt als schoolvoorstelling, voor de hogere klassen in het middelbaar onderwijs.

Beschikbaar: seizoen 2018/2019


Data

  • maandag 5 sep '16 om 20:00
  • donderdag 8 sep '16 om 20:00
  • zaterdag 10 sep '16 om 16:31