Osdorp de vertellende wijk

Amsterdam Osdorp is een divers stadsdeel. Niet alleen wat betreft culturele achtergronden, ook wat betreft verschil in leeftijden en in sociale status. Er is een aantal echte gezinsbuurten, waarvan de Aker de grootste. Hier wonen veel mensen die de (binnen)stad ontvluchten op zoek naar ruimte en rust. Net zoals de eerste bewoners die in de zestiger jaren naar dit nieuwe deel van Amsterdam kwamen. Andere buurten zijn de SuHa buurt, Blomwijk en de Wildemanbuurt.

De bewoners van Osdorp hebben reden om trots te zijn op hun wijk. Vele Osdorpers voelen zich er thuis en alle inwoners, of ze nu in de jaren zestig als pioniers kwamen of net naar de wijk verhuisd zijn, hebben er hun verhalen achtergelaten. Ze beleven en vertellen dagelijks nieuwe verhalen. Want Osdorp leeft als nooit tevoren en dat mag verteld worden.

Dialoog & Storytelling
Om die reden hebben Combiwel (vanuit Huis van de wijk ‘t Blommetje) en Stichting Storytelling Centre (gevestigd in Het Talentenhuis in Osdorp) de handen ineen geslagen en een project ontwikkeld waarin door middel van storytelling gewerkt wordt aan de sociale structuur van de wijk. Dit project bestaat uit verschillende programma’s die op verschillende momenten en in verschillende situaties in te zetten zijn. Ontmoeting, dialoog en trots zijn de kernpunten in het project.

- De Smaak van Osdorp
- Ouder worden in Osdorp (klik hier voor meer informatie hierover)
- Radio Osdorp
- Jong Onmoet Oud

Je vindt alle projecten op www.osdorpdevertellendewijk.nl


Data

  • zaterdag 13 mei '17 om 10:30 : Ouder worden in Osdorp - Stadsboerderij Osdorp
  • zaterdag 13 mei '17 om 15:30 : Ouder worden in Osdorp - Huis van de Wijk 't Blommetje