The Shah of Holland

The Shah of Holland is een theatervoorstelling over het leven van Shah Tabibi, die op vierjarige leeftijd als Afghaanse vluchteling naar Nederland kwam. Met deze voorstelling willen we niet alleen een persoonlijk en authentiek verhaal met het publiek delen. We willen een inkijk geven in het leven van iemand die als vluchteling naar Nederland kwam. Shah schijnt zijn licht op de Afghaanse wereld in Nederland. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie. The Shah of Holland is een voorstelling met maatschappelijke urgentie en zeggingskracht waarin lichtheid en diepgang elkaar afwisselen.

Doel van deze voorstelling is door middel van theater ontmoeting en verbinding creëren tussen verschillende leefwerelden. Met The Shah of Holland willen we begrip creëren en vooroordelen doorbreken en een breed publiek informeren over verhalen van asielzoekers.

The Shah of Holland is een storytelling\theater voorstelling gemaakt door Shah Tabibi en Raphael Rodan (regie), die ontwikkelt wordt binnen het storytelling\theater lab van Stichting Storytelling Centre. Dat houdt in dat er binnen een theatrale context gebruik gemaakt wordt verhalen en verteltechnieken. The Shah of Holland gaat op 4 maart in première en zal minimaal 10 keer te zien zijn door Nederland vanaf maart 2017, met name op een aantal plekken in Den Haag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/storytellingcentreamsterdam.nl/httpdocs/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266