The man who danced alone - Charafe Ennaji

Charafe Ennaji is een bijzondere man. Hij is danser. Danser in Marokko. Maar hij is niet zomaar danser, hij is één van de weinige, zo niet de enige mannelijke buikdansers in het land. En omdat hij zijn kunsten ook op straat liet zien is hij ook niet geheel onomstreden.

Ondertussen probeert hij een zo normaal mogelijk leven te leiden in Casablanca. Hij geeft dansles, verschillende stijlen, hij maakt choreografieën voor buikdanseressen in toeristenhotels en hij werkt mee aan moderne dansvoorstellingen van zijn vrienden Ahlam en Wajdi. Soms voelt hij zich schuldig over het feit dat zijn zus niet kan trouwen omdat hij openlijk homo is. Maar hij voelt zich gesteund door zijn familie en zijn vrienden.

Charafe leeft voor het podium, maar vertelde nog nooit eerder zijn verhaal aan een groot publiek. Hij wil dat nu doen om mensen tot nadenken aan te zetten en de aandacht (nogmaals) te vestigen op de moeilijke positie van homo’s op bepaalde plekken in onze wereld. Maar hij wil ook laten zien dat je door kracht en doorzettingsvermogen toch kan zijn wie je wil zijn, ook al zijn de omstandigheden verre van perfect. Daarmee wil hij anderen inspireren, homo, migrant of op een of andere manier niet in staat voelend om zichzelf te zijn. Hij doet dat overigens in het Engels.

The Man who Danced Alone wordt zowel in Nederland als in Marokko gespeeld. Hij gaat begin december 2017 in première in het kader van het International Queer & Migrant Festival in Amsterdam. Daarnaast wordt er momenteel onderzocht of de voorstelling ook in London gespeeld kan worden.


Data

  • donderdag 17 mei tot zaterdag 19 mei : The man who danced alone - Charafe Ennaji