Publicaties

 • Aladdin en de intergenerationele lamp
  Storytelling Centre

  Aladdin en de intergenerationele lamp

  Vijf partners uit verschillende landen (Frankrijk, Spanje, Nederland, Engeland en Hongarije) zijn betrokken bij het Erasmus project ‘Aladdin en de intergenerationele lamp’. Alle partners hebben hun kennis gedeeld in het document; 'foundation bricks'.

  Sommige partners hebben ervaring in intergenerationeel werk, sommigen op het gebied van storytelling, anderen in cross-cultureel werk en/of het werken met vrijwilligers. We hebben onze krachten gebundeld en een theoretisch kader en methodologie ontwikkeld om verhalen en storytelling technieken te gebruiken voor intergenerationeel werk met gepensioneerde senioren en risicojongeren.

  Deze methodologische leidraad biedt een combinatie van theoretische achtergrond, een beschrijving van de methodologie en de middelen die gebruikt worden in het project. Doel van het project is om alle deelnemende organisaties de noodzakelijke achtergrondinformatie en vaardigheden bij te brengen teneinde samen een intergenerationeel werkproces met storytelling activiteiten te kunnen lanceren voor de ontwikkeling van taal-, ondernemers-, sociale en emotionele vaardigheden bij jongeren in achterstandssituaties.

  Dit document is gericht op:

  • Organisaties die werken met jongeren in achterstandssituaties (bijv. migranten, jongeren behorend tot culturele minderheden, jongeren met slechte schoolresultaten, economische obstakels of beperkte sociale vaardigheden)
  • Organisaties die taaleducatie aanbieden aan immigranten
  • Verenigingen voor senioren
  • Personeel van organisaties die werken met jongeren in achterstandssituaties (bijv. migranten, jongeren behorend tot culturele minderheden, jongeren met slechte schoolresultaten, economische obstakels of beperkte sociale vaardigheden)
  • Personeel van trainings-en onderwijsinstituties en organisaties die betrokken zijn in de ontwikkeling van educatieve programma’s


    download hier: Foundation bricks - Aladdin en de intergenerationele lamp