Kennis - Training - Theater

De taal van herkomst - Oorspronkelijke levensverhalen

Datum en tijd: 30 januari - 6 maart

Locatie: Online evenement

Wat:

We nodigen iedereen uit die een connectie of affiniteit heeft met de taal, cultuur en geschiedenis van Spanje en specifiek van Catalonië. Als kennis- of liefdesmigrant, onderzoeker, student, beleidsmaker, als toerist of expat in Nederland of in Spanje. Als je je hierin herkent, lees dan verder.

*

Waarom:

De universele Verklaring van de Rechten van de Mens stelt dat je de vrijheid hebt om de eigen cultuur te behouden. Het gevolg hiervan kan zijn dat het vasthouden aan bepaalde tradities (en verhalen) wrijvingen veroorzaakt en mensen tegenover elkaar komen te staan. Kunnen we verschillende en soms botsende wereldbeelden aan elkaar uitleggen? Wij denken dat dit kan. Als jij nieuwsgierig bent wat het jou en anderen in je privé- of werkomgeving kan brengen, ben je van harte uitgenodigd om aan dit project deel te nemen.

*

Programma:

In vier interactieve en gevarieerde online bijeenkomsten delen en bespreken we verhalen over oorsprong en identiteit met elkaar. Je krijgt meer duidelijkheid over wat afkomst en identiteit voor jou betekenen, maar ook hoe anderen dit ervaren. Het zal leiden tot het ‘zien’ van de ander en zijn wereld en tot het ontdekken van een gemeenschappelijk speelveld, een ‘common ground’ waarop wederzijds respect en waardering kunnen groeien.

*

De begeleiders:

Peter Frühmann: ik ben docent ’Story Development’ aan het SAE Media Institute (film) en gastdocent ’Organisational Storytelling’ aan de Rotterdam School of Management.

Daarnaast werk ik als onderzoeker/ontwikkelaar op het gebied van narratieve toepassingen binnen verschillende Erasmus+ educatieprojecten.

Ferran Bach: voor het Platform Levensverhalen werk ik als projectleider Verhalengroepen. Vanuit mijn eigen bureau ontwikkel ik culturele evenementen. Als dichter en toneelschrijver probeer ik mijn levensverhaal als o.a. taalmigrant vorm te geven.

*

Data: zaterdag 30 januari, 6 en 13 februari, 6 maart 2021.

Duur per sessie: ca. 3 uur

Aanvang: 13 uur

Einde: 16 uur

Kosten: gratis

Voertaal: Nederlands.

*

Dit project wordt gesubsidieerd uit het Erasmus+ project ‘Common Ground, Common Future’.

Interesse? Meld je aan door een mail te sturen naar: diptic@diptic.nl

Wil je meer weten over dit event of een van onze medewerkers er over spreken?

Denk je dat iemand anders dit leuk of interessant zou vinden om te lezen stuur dan deze link naar zijn of haar email. Daarnaast kan je dit evenement natuurlijk delen op Facebook of LinkedIn met de buttons.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn