Huis vol Verhalen

Een weekend van cultuur en ontmoetingen

24 en 26 september, vrijdag van 20.30 tot 22.00 uur en zondag van 15.00 tot 16.30 uur, slaan de bewoners van het Talentenhuis de handen in elkaar om de verhalen die hen omringen te verzamelen en daar korte voorstellingen over te maken.

Sommige verhalen worden verteld, anderen gedanst of vertaald naar muziek. Dwaal samen door de gangen van dit oude schoolgebouw, laat je meeslepen door de verhalen van jouw buurtgenoten en geniet na met een drankje in de centrale ruimte, of de tuin bij mooi weer!  

Een unieke beleving in Het Talentenhuis, voor en door de bewoners van Osdorp en iedereen daarbuiten. 

Huis vol Verhalen in een initiatief van Het Talentenhuis: ICK, Meervaart Jong, Cultuur Generatie, Amsterdams Andalusisch Orkest, Storytelling Centre en DW-RS Producties, en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdrages van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Amsterdam, stadsdeel Nieuw-West.

Scroll naar onderen voor het programma en het bestellen van kaarten. Als je voor 5 personen of meer bestelt betaal je nu 5 euro per kaartje in plaats van 7,50 euro. 

Je kunt je kaartje ook aan de deur kopen. 

Het programma*

  • Osdorp is volop in beweging, door stedelijke ontwikkeling. Nieuwe bewoners komen en oude verlaten de wijk. Niet altijd uit vrije wil. En hoe zit het met de generatie twintigers die hier opgroeide, maar zeer waarschijnlijk hier geen eigen huis kan veroorloven? Wat is hun verhaal? Fouad Lakbir gaat op onderzoek. (niet op zondag 26 september)
  • Zes buurtbewoners, drie duetten. ICK, het dansgezelschap van Amsterdam vertelt het verhaal van Osdorp met dans. Soms intiem, dan weer expressief. Net zoals de wijk verschillende kanten heeft. De dansers worden begeleid door Rebecca Wijnruit.
  • Het Talentenhuis is het Talenthuis niet zonder de kinderen van Meervaart Jong. Daarom mogen zij niet ontbreken op Huis vol Verhalen. Een groep herneemt de voorstelling die ze afgelopen voorjaar maakten. Over schaamte. Een gevoel dat iedereen in Osdorp en de wereld erbuiten (her)kent.
  • ‘Je mag op mij leunen,’ dat is de centrale boodschap van Cultuur Generatie aan Huis vol Verhalen. Zeker in deze tijden is het belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Maar is dat ook het geval als de ander niet helemaal is zoals jij. Bied je hem, haar, hen dan nog steeds je schouder aan?
  • Langzaam neemt het Amsterdams Andalusisch Orkest het publiek mee in de ritmes en klanken van de buurt. Minimal music en traditionele muziek ontmoeten elkaar in een bijzondere ervaring die alle zintuigen beroert.
  • Ik en de ander, dat is de rode draad in het werk van Marjolein Frijling. Speciaal voor Huis vol Verhalen onderzoekt zij hoe veilig zij zich als vrouw voelt in Osdorp. Wat is echt en wat bestaat alleen in haar verbeelding?

* Van deze zes voorstellingen krijg je er drie te zien. Welke drie dit zijn wordt een verrassing. Je krijgt bij de kassa een polsbandje waarmee je een specifieke route loopt. Mocht je een voorstelling per se willen zien geef het dan aan bij de kassa, dan krijg je het juiste polsbandje voor jou.