Het team en partners

Momenteel bestaat de organisatie van Stichting Storytelling Centre uit een onafhankelijk bestuur en directie, op projectbasis ingevuld door Arjen Barel, die ook de artistieke leiding van alle festivals doet en de Europese projecten coördineert. Daarnaast is er een aantal mensen op zelfstandige basis bij het Centre betrokken, zoals Marlies ter Haar, die samen met Arjen Barel Internationaal Storytelling Festival Amsterdam initieerde en zich met programmering en productie bezighoudt. Verschillende andere producenten houden zich met de andere projecten bezig terwijl Lenneke Beunk verantwoordelijk is voor de promotie van het Centre en de activiteiten. Raphael Rodan geeft inhoudelijk invulling aan de trainingen.

Over Arjen Barel:
De afgelopen acht jaar ontwikkelde Arjen zich tot één van de experts op het gebied van storytelling in Nederland. Barel studeerde Theaterwetenschap en Culturele Studies en is sinds 2001 directeur van Bureau Barel. Sinds 2012 is hij ook directeur van het Storytelling Centre en vanuit die hoedanigheid betrokken bij andere storytelling projecten. In 2015 maakte hij deel uit van de jury voor de vertelambassadeur.

Samenwerkingspartners

Presentatie
Podium Mozaïek, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Cafe Mezrab, Theater de Meervaart, The English Theatre (Den Haag), Stichting Liniebreed Ondernemen (Forten vol verhalen)

Artistieke invulling
Federation of European Storyteller en verschillende internationale festivals: Beyond the Border (UK), Festival at the Edge (UK), Vertelfestival Alden Biezen (BE), Raccontamiunastoria Storytelling Festival (IT), Singapore International Storytelling Festival (SI) en Scottish Storytelling Festival (UK)

Storytelling\theatre Lab: Amsterdams Andalusisch Orkest, Mezrab School for Storytelling

Talentontwikkeling
De Vertelacademie, Talentenstroom Zwolle, De Nationale Vertelschool, Mezrab School for Storytelling en Stichting Vertellen.

Wijkgericht werken
Combiwel, Mercatormarkt, Streetcornerwork, Streetdinners, Hogeschool van Amsterdam, PIT onderzoek.

Europese projecten
Elan Interculturel (FR), DEMA (SP), Superact (UK), Asha Centre (UK), School for Storytelling (UK), Képes Alapítvány (HU), School voor Vrede (NL), Gate to Humanity (IL), Sol de Mayo (FR), Mostar Friedensprojekt (DU).