fbpx

Team

Ons steeds groeiende team bestaat uit ervaren professionals met elk de nodige ervaring met storytelling, theater en coaching.

ARJEN BAREL

STORYTELLING COACH & DIRECTEUR VAN HET STORYTELLING CENTRE & STORYTELLING\THEATER LAB

Arjen Barel(1973) is directeur en trainer bij Storytelling Centre en artistiek leider/producent bij Storytelling\Theater Lab. Hij ontwikkelde de Share to Connect-methode om toegepaste storytelling wereldwijd op de kaart te zetten. Tot 2017 was hij verantwoordelijk voor het programma van het Storytelling Festival, dat hij in 2008 oprichtte. Arjen doceert Storytelling en Presentatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast geeft hij op verschillende plaatsen in de wereld trainingen voor professionals in het gebruik van storytelling in jeugdwerk en buurtwerk. Reizen zit in zijn bloed. Hij werkte onder meer in Marokko, Palestina, Litouwen, Slovenië, Groot-Brittannië en Hongarije. Maar hij is ook een enthousiast vakantievierder. Zelfs dan kan hij het storytelling niet laten en schrijft hij een uitgebreid blog voor zijn vrienden en familie. Bij voorstellingen is Arjen betrokken als dramaturg, regisseur of schrijver. Ook schreef hij verschillende boeken over storytelling

Hester tammes

STORYTELLING COACH

Hester Tammes is een bevlogen storytelling-coach en als zodanig bij diverse projecten en voorstellingen van het Storytelling Centre betrokken. Hierbij put zij, onder meer, uit haar ervaringen als theatermaker en als 'gastarbeider' in landen als Pakistan, Suriname en Marokko waar zij voortdurend met verschillen werd geconfronteerd en bruggen zocht om die te overkomen.

Eva Asselbergh

freelance productieleider en projectmedewerker

Eva Asselbergh is producer en redacteur. Ze studeerde taal- en literatuurwetenschappen in Gent en Amsterdam, en ontwikkelde daar een grote fascinatie voor de kracht van taal en verhalen. Bij Storytelling Centre voert ze freelance productionele werkzaamheden uit voor diverse projecten. Een denker en doener, met oog voor detail, een groot inlevingsvermogen en een gezellige Vlaamse tongval. Op vrijdagavond gebruikt ze haar stem vooral in de lokale karaoketent.

Hamed Rahmani

Freelance Projectcoördinator

Hamed Rahmani (1992) heeft een achtergrond in communicatie en mode. Door de bijzondere omstandigheden van het jaar 2020 raakte hij geïnteresseerd in maatschappelijke en culturele kwesties. Hij heeft zelf de kracht van storytelling ervaren tijdens Refugee Millenial in het Humanity House in Den Haag, waar hij sprak over hoe het is om op te groeien in Nederland met een biculturele achtergrond. En tevens je seksuele identiteit te ontdekken. Bij Storytelling Centre werkt hij freelance aan diverse projecten.

fouad lakbir

STORYTELLING COACH & CO-FOUNDER SHOKKIN' GROUP NL

Fouad Lakbir begeleidt jongeren in hun creatieve ontplooiing binnen zijn eigen stichting (Shokkin’ Group Netherlands) en als trainer bij het Storytelling Centre. Zo werkt hij graag aan empowerment bij jongeren, of aan ontmoetingen tussen jong en oud. Als geen ander weet hij een vertrouwde omgeving en groepsgevoel te creëren.

Luuk van der Vaart

freelance projectcoördinator

Luuk van der Vaart (1992) houdt van verhalen en humor. In 2017 won hij de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en in 2020 was hij de winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Met deze achtergrond zet hij zich bij Storytelling Centre enthousiast freelance in voor een paar van onze projecten.

Maaike Kemmink

FREELANCE CONTENT MANAGER

Maaike Kemmink (1980) is freelance tekstschrijver, vertaler en redacteur, en heeft ervaring met pr en communicatie. Ze heeft altijd van verhalen gehouden. Als kind verslond ze boeken en later studeerde ze Engelse literatuur. Met veel plezier en interesse in alles waar Storytelling Centre zich mee bezighoudt zorgt ze voor de contentstrategie, plaatst artikelen op de site en onderhoudt de social media.

Sahand Sahebdivani

creatieve directie storytelling festival

Sinds 2018 staat het Storytelling Festival Amsterdam onder creatieve directie van Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan. Ze zijn bekende namen in de vertelscène en wonnen de Amsterdam Fringe Gold Award 2017 met hun voorstelling My Father held a Gun. Sahand (1980) is één van de meest gewaardeerde vertellers in Nederland. Hij kwam naar Nederland toen hij 3 jaar oud was, maar niet zonder de Perzische vertelcultuur mee te nemen. Graag neemt hij het publiek mee naar zijn geboorteland, op basis van oude volksverhalen en recentere verhalen over zijn familie. Naast verteller is Sahand ook muzikant. Hij bespeelt de tar en is zeer bedreven in het spelen van verschillende andere instrumenten. In 2003 opende Sahand de Mezrab ‘House of Stories’, een plek voor verhalen en muziek.

Raphael Rodan

creatieve directie storytelling festival

Sinds 2018 staat het Storytelling Festival Amsterdam onder creatieve directie van Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani. Ze zijn bekende namen in de vertelscène en wonnen de Amsterdam Fringe Gold Award 2017 met hun voorstelling My Father held a Gun. Raphael (1980) is een verteller, acteur en workshopleider. Hij werd geboren in het ‘heilige’ land van Galilea in Israël en groeide op omringd door de verhalen van de oorlog, scheiding en het demoniseren van de ander. Zijn drijfveer als docent, workshopleider en performer is om de kracht van verhalen te gebruiken om juist het tegenovergestelde te bereiken, namelijk om mensen te begeleiden in de zoektocht naar onze gedeelde menselijkheid en zo mensen te verbinden.

Marjolein Frijling

REGISSEUR, STORYTELLER & STORYTELLING COACH

In haar werk als regisseur of storyteller is Marjolein altijd op zoek naar de gelaagdheid binnen verhalen; multiperspectiviteit is haar middle name. Dit is duidelijk zichtbaar in haar levensproject 180 Amsterdammers, waarbij ze 180 mensen met een andere nationaliteit uit de hoofdstad interviewde. Als coach streeft ze er altijd naar om op een zorgvuldige en aangename manier het beste in de performer naar boven te halen. Waar je Marjolein midden in de nacht voor kunt wakker maken? Uiteraard een goed verhaal.

Thyson Miguel

Vaktherapeut - drama & Groepsbegeleider

Thyson Miguel haalt veel energie uit helpen van anderen. Met het delen van zijn eigen verhaal weet hij mensen te inspireren en in beweging te brengen. Hij is ervan overtuigd dat een persoon zichzelf op elke leeftijd kan blijven ontwikkelen. Als dramatherapeut en trainer bij het Storytelling Centre, begeleidt hij mensen bij het vormgeven van hun eigen verhaal en stimuleert hen zichzelf te uiten in theater of toneel.

Najat Chicar

STORYTELLING COACH & FAMILIEOPSTELLER

Najat Chicar begeleidt familie-opstellingen binnen haar eigen bedrijf (Shecarez) en werkt als trainer bij Storytelling Centre. Zij fungeert als schakel tussen verschillende generaties om kennis over te dragen, verbinding te bewerkstelligen en wederzijds begrip tot stand te brengen. Van nature weet zij gelijkwaardigheid te waarborgen waardoor iedereen in de groep zich veilig voelt en er mooie groepsdynamieken ontstaan.

Inge KOks

FREELANCE CULTUREEL WERKER

Inge Koks is een freelance cultureel werker met roots in theater en dans en met een grote voorliefde voor ontmoeting en uitwisseling. Voor haar is storytelling dan ook een mooie manier om de verhalen van andere mensen te horen en daarmee je blik op de wereld te verruimen én te verdiepen.

Adriana Mincu werkt bij het Storytelling Centre.

Adriana Mincu

administratie

Adriana Mincu werkt bij de financiële afdeling van zowel het Storytelling Centre als het Meervaart Theater. Vanuit haar passie voor de culturele sector draagt ze zo graag haar steentje bij om jongeren in contact te brengen met kunst en cultuur.

Marlies ter Haar is beschikbaar voor storytelling trainingen bij sociale impact, persoonlijke ontwikkeling en verbindingsprojecten.

Marlies ter Haar

medeoprichtster storytelling festival & storytelling hero

Marlies ter Haar is mede-oprichtster van het Storytelling Festival Amsterdam in 2008. Ze krijgt energie van storytelling en houdt ervan mensen te helpen in hun ontwikkeling. Voor het Storytelling Centre houdt zij zich momenteel bezig met het Storytelling Heroes programma.

Els Streefkerk

inspirator in leerprocessen & verbindende projecten

Els heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het Europese project van Storytelling Centre 'Alternative Ways' (To Learn A Language), een toolkit voor taaltrainers van laaggeletterden. Op dit moment zet zij zich in voor het uitrollen van deze nieuwe methode en zorgt zij voor de trainingen van NT2-docenten, taalvrijwilligers en iedereen daar tussenin.

Yahya Natour

COÖRDINATOR

Yahya Natour werkt voor Youth Empowerment, Cultureel Centrum voor de Ontwikkeling van Kinderen, in Palestina. Daar coördineert hij kinderactiviteiten en zomerkampen; met behulp van theater, sport, muziek, kunst en storytelling om het geweld in de gemeenschappen te verminderen. Bij Storytelling Centre faciliteert hij activiteiten, is vertaler en werkt met vluchtelingen. Hij wil mensen die nooit de kans hebben gekregen om voor zichzelf op te komen, in hun kracht zetten.

Marijn van der Weide

project manager Europese projecten

Marijn is recentelijk afgestudeerd als Leisure & Events Manager. Na haar stage bij Storytelling Centre is ze nu een enthousiaste medewerker bij de organisatie. Ze zal zich voornamelijk bezig gaan houden met de diverse Europese projecten. Ze deed al eerder ervaring op met verschillende vormen van verhalen vertellen – onder meer in het boek dat ze heeft geschreven – en zal dit zeker blijven doorontwikkelen.

Barbara Verhoef

Trainer & Maatschappelijk werker

Barbara Verhoef is een enthousiaste trainer, bevlogen maatschappelijk werker & werkt graag met creatieve werkvormen. Ze ondersteunt als trainer onze maatschappelijke storytellingprojecten en gebruikt storytelling om je een positieve framing te geven aan soms lastige verhalen, waardoor je een positiever zelfbeeld ontwikkelt en empowered wordt om hieraan te werken.

CHARINTA SUTEDJO

FREELANCE COACH ID CLUB

Charinta Sutedjo (1997) liep van september 2021 tot juli 2022 haar afstudeerstage bij Storytelling Centre. Tijdens deze periode richtte ze zich op jongeren en jongvolwassenen. Nu werkt ze als coach bij de ID Club. Charinta kan goed luisteren en geeft je alle ruimte als je haar in een training - of daarbuiten - tegenkomt. Ze zet zich ervoor in dat ieders verhaal gehoord wordt. In haar vrije tijd laat ze ook haar eigen verhaal horen door het op te schrijven in proza en poëzie.

Erik Bout

ADVISEUR, PROCESMANAGER & TRAINER

Erik wordt gedreven door de notie dat het delen van verhalen leidt tot verbinding. Als adviseur, procesmanager en trainer voor het Storytelling Centre is hij daarom vooral betrokken bij projecten waarbij storytelling kan worden ingezet voor maatschappelijke doeleinden. Daarnaast geeft hij als consultant bij High Impact Partners advies aan vermogende particulieren en vermogensfondsen. Hij is voorzitter van de Stichting Gouden Mannen, penningmeester bij de Stichting Meer Democratie en als verhalenverteller treed hij met regelmaat op bij podium Mezrab.

Jan Joris Indra Buis

freelance productiemedewerker

Jan-Joris Indra Buis (2000) studeerde Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor zijn studie liep hij van februari 2022 tot en met december 2022 stage bij Storytelling Centre. Nu werkt hij bij ons als freelance productiemedewerker. Joris is graag betrokken en probeert waar nodig nieuwe en innovatieve ideeën aan te dragen. Hij is in staat om dingen vanuit meerdere hoeken te bekijken en kan daardoor een alternatieve blik bieden. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met lego-design, muziek produceren en gedichten schrijven.