fbpx

Wij zijn

Wij geloven in de kracht van verhalen delen

Organisatie

Storytelling Centre Amsterdam is een nationaal en internationaal bekend trainingscentrum. Met diverse storytelling-methodes zorgen wij voor persoonlijke groei, sociale impact en taalontwikkeling. Daarnaast zijn wij kennisinstituut, festivalproducent en producent van actuele voorstellingen van jong storytelling-talent.

De trainingslocaties van Storytelling Centre variëren van buitenlandse conflictgebieden tot wijken en buurtcentra in Nederlandse steden. Onze trainingsmethodes bieden oplossingen voor buurtruzies tot interculturele en intergenerationele ontmoetingen, taalles en bijvoorbeeld het vergroten van de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt.

Visie

Wij geloven in de kracht van verhalen delen. En we zijn overtuigd dat in een evenwichtige, cultureel diverse samenleving ruimte moet zijn voor ieders verhaal; juist in tijden van interculturele spanningen.

In onze veranderende maatschappij zien wij het als een noodzaak om een podium te bieden voor al die verhalen, vooral van degene die je meestal niet aan het woord ziet, in het theater en daarbuiten. Want pas als je iemands verhaal kent, kun je diegene begrijpen. Dat is onze drijfveer en visie.

Geschiedenis

Het Storytelling Centre is ontstaan uit het International Storytelling Festival Amsterdam (inmiddels The Amsterdam Storytelling Festival) dat in 2008 werd opgericht door Arjen Barel en Marlies ter Haar. Marlies en Arjen ontmoetten elkaar op de Verteltheaterdagen in Utrecht, en nadat de organisatie van dit festival besloot haar activiteiten niet voort te zetten, kwamen ze met een plan voor een nieuw evenement.

In januari 2012 is Stichting Storytelling Centre (een NGO) opgericht om de organisatie de mogelijkheid te geven te groeien en andere activiteiten aan het festival toe te voegen. Sindsdien zijn er talloze nieuwe projecten ontwikkeld op het gebied van storytelling. Zowel artistiek als toegepast.

Vind jij het ook interessant en waardevol wat we doen?

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze projecten en activiteiten.