Wij zijn Storytelling Centre

kennis - training - theater

Kennisbank Trainingscentrum Theaterproducent

Door samen verhalen te maken en te delen zorgen wij voor persoonlijke groei, sociale impact en taalontwikkeling. Onze methodes worden wereldwijd gebruikt door professionals in zorg en onderwijs, op straat en op kantoor.

Stap ook in de wereld van storytelling.

Wij produceren storytelling in het theater en zijn gespecialiseerd in toegepaste storytelling, onder meer met trainingen voor persoonlijke groei, sociale impact en taalontwikkeling. Hierbij hebben we enorm veel kennis opgedaan, die is gebundeld in een aantal methodes en verschillende boeken, en waarmee we wereldwijd hebben gewerkt aan een betere samenleving. Want storytelling of, zoals we het ook steeds vaker noemen, ‘storysharing’ draagt bij aan meer begrip voor een ander, meer kennis over jezelf en je eigen drijfveren en ook voor meer plezier en positieve resultaten bij het leren van een taal.

Wij geloven in de kracht van verhalen delen. We zijn overtuigd dat in een evenwichtige, cultureel diverse samenleving ruimte moet zijn voor ieders verhaal: juist in tijden van interculturele spanningen. Wij bieden een podium voor al die verhalen, in het theater en daarbuiten. We brengen mensen met verhalen dichter bij elkaar, dat is onze drijfveer. 

Wij geven trainingen aan bedrijven, instellingen, wereldverbeteraars.

Kennis

Storytelling Centre is naast producent en trainingscentrum ook een kennisbank. Sinds onze oprichting in januari 2012 kreeg toegepaste storytelling, wat begon met wijkprojecten in Amsterdam Osdorp, een steeds grotere rol in ons werk. In 2015 kreeg dit een extra impuls door de deelname aan Europese Innovatie Projecten (Erasmus+). We kregen de mogelijkheid om methodes en technieken verder te ontwikkelen en uit te diepen. Onze basis is de unieke Share to Connect-methode. Hieruit zijn specifieke methodes ontwikkeld: voor het ontwikkelen van soft skills, bemiddelen van conflicten, of het leren van een tweede taal.

Boeken

Storytelling en de Wereld is het meest recente boek van Arjen Barel, directeur van Storytelling Centre..
“Afgelopen zes jaar heb ik een interessante reis gemaakt langs verschillende plekken met veel verschillende mensen. Ik heb geleerd hoe het delen van verhalen gedragsverandering kan creëren en daardoor sociale impact. Aan de ene kant wilde ik dit met meer mensen delen, dit boek is deels dus ook een verslag van die reis. Maar het is ook een handboek. Om andere mensen te faciliteren om die reis ook te maken.

Wij, van Storytelling Centre, hebben veel ontwikkeld in die zes jaar. In het laatste hoofdstuk staat onze Share to Connect-methode. Die helpt om bezig te gaan met storytelling en het delen van verhalen. Om daarmee mensen en communities te helpen, versterken en uiteindelijk zo een bijdrage te leveren aan – en dat klinkt heel corny – een betere wereld.” 

Kaft van het boek Storytelling en de wereld

Theater

We houden van live storytelling in het theater. Hierom produceren wij met Storytelling\Theaterlab diverse voorstellingen en zijn we producent van het bekende The Amsterdam Storytelling Festival.

Theatrale storytelling is anders dan toegepaste storytelling, maar de twee overlappen wel in werkwijze. Veel oefeningen die we gebruiken in trainingen komen direct uit het theater, met name de teambuildings-oefeningen en de oefeningen die gericht zijn op het stimuleren van creativiteit. Technieken uit het theater zijn erg geschikt om mensen te verbinden en groepsdynamiek te beïnvloeden. Het maken en delen van een verhaal is een dramaturgisch proces, waarin een begrijpelijke opbouw een belangrijke rol spelen. Daarnaast zijn theatrale technieken zoals duidelijk spreken, het aanbrengen van ritme en muzikaliteit, dat bijdraagt aan de connectie tussen verteller en luisteraar.

Met het Theaterlab en The Amsterdam Storytelling Festival produceren wij diverse interessante voorstellingen, altijd met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt en zo divers als theater kan zijn. Wij bieden een podium aan mensen die je niet zo snel tegenkomt in de mainstream theaterwereld. Hierdoor zijn onze voorstellingen altijd maatschappelijk relevant. Kom een keer kijken!

Lees meer over Storytelling\Theaterlab en The Amsterdam Storytelling Festival

Contact

Ontdek wat wij met onze kennis en methodes voor jou, jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen.

Voor direct contact over trainingen:

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om net als 1575 andere professionals op de hoogte te blijven van onze laatste storytelling-projecten in de maatschappij, nieuwe trainingen en relevant onderzoek.