fbpx

Sterker Staan met je Eigen Verhaal

met storytelling meer grip op je leven

training

Samen verhalen maken en delen

Training

Storytelling Centre ontwikkelt en verzorgt trainingen en workshops voor iedereen, gericht op het creëren van persoonlijke groei en sociale impact. We richten ons hierbij zowel op professionals als op de doelgroepen zelf. Soms is een training met name gericht op hoe je leert om een goed verhaal te vertellen, maar vaak gaat het ook over groepsvorming, het vergroten van onderling vertrouwen en het versterken van mentale weerbaarheid en veerkracht. 

We werken in verschillende sectoren zoals in het onderwijs, in het sociaal maatschappelijke domein, voor de overheid en voor emancipatie-organisaties. Maar we werken ook met enige regelmaat voor bedrijven die hun team willen versterken of die de relatie met klanten willen verbeteren. En laten we onze trainingen op het gebied van taal, verbonden aan onze Alternative Ways-methode, niet vergeten.

Onze trainingen en workshops zijn altijd maatwerk. We stemmen ze vooraf af op de wensen van de organisatie en tijdens de sessie op de behoeftes van de deelnemers. Zó faciliteren wij geen standaard praatjes maar eerlijke verhalen en aandachtige luisteraars. Heb je vragen?

Nieuw in storytelling?

Introductieworkshop

Wat is de kracht van het delen van verhalen? Hoe kun je storytelling inzetten binnen het werk met verschillende doelgroepen? Hoe vertel je een goed verhaal? Al deze vragen komen aan bod in de introductieworkshops die we regelmatig geven. Wil je ook kennis maken met storytelling en onderzoeken hoe het in jouw organisatie is in te zetten? Dan is deze introductieworkshop een goede eerste stap.

Deze workshop gaven wij onder meer aan ROC Mondriaan en  De Brauw Blackstone Westbroek Advocaten 

Echt een goed verhaal maken?

Storytelling-workshop

Een workshopreeks van meerdere ’sessies’, waarin we het aangeboren talent om verhalen te delen naar een hoger niveau tillen. En waarin we laten ervaren hoe het is om een goed gestructureerd en toch authentiek verhaal te delen. We werken zowel aan het maken van het verhaal als aan het op een goede manier vertellen ervan, waarbij ook zaken als stemgebruik en zelfs lichaamstaal een rol spelen. Maar het (groeps)proces om tot een verhaal te komen en elkaar daarbij in te ondersteunen, is daarbij van een minstens zo groot belang. 

Deze workshops gaven wij aan de Bildung Academie, project Ambassadeurs van Amsterdam en aan de  LHTBTQ+ gemeenschap in Amsterdam en de Balkan

Voor en door professionals

Train-de-trainers

Een workshopreeks van meerdere ‘sessies’ voor professionals in onder meer zorg, onderwijs en buurtwerk. Deelnemers leren storytelling vakkundig in te zetten in hun eigen werkveld. Storytelling Centre is een van de leidende organisaties in Europe op het gebied van ontwikkeling van methodes waarin het delen van verhalen als middel wordt ingezet voor persoonlijke ontwikkeling, sociale verandering en informele taalverwerving (zie Kennis). We trainen professionals in deze methodes.

Voor deze trainingen gebruiken we het boek ‘Storytelling en de Wereld’. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname van Storytelling Centre.

Deze workshops gaven wij onder meer aan ROC Albeda  en in Palestina/Israël in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.  

.  

Langdurige samenwerking

Projecten

De kracht van storytelling is het beste voelbaar in onze langdurige projecten. Onder meer dankzij Europese Erasmus+ projecten hebben wij in binnen- en buitenland veel kennis en ervaring opgedaan die we hebben verwerkt in onze methodes.

Wij werken regelmatig in ‘probleemgebieden’, met langdurig werklozen, dakloze jongeren, chronisch zieke patiënten en mannen in sociaal isolement. En in veranderende buurten vol leergierige studenten, oude en nieuwe bewoners en lokale entrepreneurs; geen groep is ons te kwetsbaar of te gek.

Wij geloven dat iedereen het recht heeft om zijn of haar verhaal te laten horen. Onze missie is ruimte te maken voor al die verhalen (en soms een beetje te helpen met de verbetering ervan).

Contact

Wij vertellen je graag wat wij met onze kennis en methodes voor jou, jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.