Kennis - Training - Theater

Alternative Ways: Nederlands leren met plezier

Datum en tijd: 19 en 20 augustus 2021 13.00 uur tot 18.00 uur

Locatie: Het Talentenhuis l Meer en Vaart 290, Amsterdam

Deze training is een inspirerend alternatief voor o.a. taaltrainers van alfacursisten. Je bent van harte uitgenodigd!

*

De toolkit van Alternative Ways

De toolkit ‘Alternative Ways To Learn a Language’ kwam in samenwerking met verschillende partners in een Europees project tot stand. Een nieuwe methode voor NT2-docenten en andere taaltrainers die (zowel fysiek als online) lesgeven aan laaggeletterden en ‘slow learners’.

Deze alternatieve en innovatieve toolkit stelt je als docent, vrijwilliger of taalmaatje in staat om op maat gemaakte lessen te maken voor volwassenen die moeite hebben met het leren van een taal, met behulp van informele leermiddelen. Daarnaast werk je ook aan het vergroten van hun zelfvertrouwen en het vinden van een plek in de maatschappij. Overigens zijn de informele oefeningen in deze toolkit voor iedereen die een taal wil leren leuk en bruikbaar!

*

Training Alternative Ways

Els Streefkerk, trainer van Storytelling Centre, laat je zelf ervaren hoe het is om laagdrempelig te leren: met plezier, zonder boek, schrift of handleiding.

Leer hoe je eenvoudig werkt volgens de 6 bouwstenen, die de basis vormen van deze methode. Allerlei oefeningen van de toolkit komen als vanzelf langs; oefeningen die je meteen kan inzetten in je eigen lesgroep/taalcafé!

Nadat je sessie 2 hebt afgerond, heb je je de manier van denken eigengemaakt.

Data: 19 en 20 augustus 2021

Tijden: 13:00 u – 18:00 u

Locatie: Het Talentenhuis l Meer en Vaart 290, 1068 LE Amsterdam

Kosten voor twee dagen: €150,- inclusief btw 

Wil je komen? Meld je dan hier aan (zie ook knop onderaan). 

Heb je nog vragen? Stel ze via alternativeways@storytelling-centre.nl.

*

Duur van de training

In principe is de training fysiek bij het Storytelling Centre in Amsterdam en duurt 2 dagdelen: 2 sessies van 13:00 u – 18:00 u. Vanzelfsprekend zorgen we voor een corona-proof omgeving.

*

We kunnen ook een variatie op de training verzorgen: Voor trainers die nog niet gewend zijn om online les te geven, bieden we een korte inleiding op digitale vaardigheden van de docent, bijvoorbeeld: hoe werk je in break-out rooms (Zoom) en welke andere slimme en inspirerende programma’s zijn er om te gebruiken in je les?

Heb je hier interesse in? Mail ons dan op alternativeways@storytelling-centre.nl.

Wil je meer weten over dit event of een van onze medewerkers er over spreken?

Denk je dat iemand anders dit leuk of interessant zou vinden om te lezen stuur dan deze link naar zijn of haar email. Daarnaast kan je dit artikel natuurlijk delen op Facebook of LinkedIn met de buttons.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn