Storytelling en creatieve workshops identiteitsversterking in gevangenissen

Marokkaanse gevangenis zet in op creativiteit voor persoonlijke ontwikkeling, en wij zijn erbij!

Van 1 t/m 6 juli 2019 werkt het team van het Amsterdamse Storytelling Centre met jeugddelinquenten in de Oukacha gevangenis in Casablanca. Op verzoek van de Fondation Sqala zullen twee trainers een week lang met de jongeren werken aan het maken van verhalen. Hierbij ligt de focus op hun eigen, persoonlijke verhalen. Doel van dit project is om de jongeren in de gevangenis de kans te bieden om zich te ontwikkelen, door middel van kunst en cultuur. Dans en muziek maken ook deel uit van dit project dat tot 16 juli duurt en dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Nederlandse Ambassade in Marokko.

Innovatie in de gevangeniscultuur

De Oukacha gevangenis is de enige gevangenis in Noord-Afrika waarin een dergelijk project plaatsvindt, dit jaar voor de tweede maal. Het inzetten van creativiteit en cultuur voor persoonlijke ontwikkeling is volstrekt nieuw in voor dit gebied.

Community training in Casablanca

Voor Storytelling Centre is dit het tweede project in Marokko in 2019. Eerder dit jaar trainde het team van het centre in Casablanca reeds twaalf professionals in het gebruik van storytelling in community werk. Een aantal mensen die toen getraind werden, worden nu ook betrokken in dit nieuwe project. Op die manier bouwt Storytelling Centre aan een stevige en duurzame basis in Marokko, om er zo voor te zorgen dat ook in dit land verhalen meer ingezet worden voor persoonlijke ontwikkeling en sociale impact.

Storytelling en creatieve workshops commuity versterken storytelling in Casablanca
Storytelling en creatieve workshops commuity versterken storytelling in Casablanca

Share to Connect methode

Voor dit soort trainingen wordt gebruik gemaakt van de door het centre ontwikkelde Share to Connect methode. Het afgelopen jaar zetten Storytelling Centre deze methode onder meer in in Palestina/Israël, Kosovo, Macedonië, Servië, Albanië, Spanje, Litouwen, Frankrijk Slovenië, de UK en natuurlijk in Nederland.

Benieuwd hoe wij conflicten oplossen met storytelling? 
Kijk bij onze showcases of neem contact op.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *