fbpx

Workshop storytelling ROC Mondriaan Den Haag

Hoe krijg je studenten echt mee in je verhaal? Hoe zorg je dat ze luisteren naar wat je te zeggen hebt? En hoe kun je ervoor zorgen dat ze zelf hun verhaal willen doen? Met deze vragen gingen we aan de slag bij onze workshop storytelling bij het ROC Mondriaan in Den Haag.  

In verbinding vind je optimale informatieoverdracht

Er waren mensen uit verschillende interessante vakgebieden aanwezig, waaronder docenten burgerschap, loopbaanbegeleiders, een adviseur sociale veiligheid, een beleidsmedewerker en verloskundigen in opleiding. Dit maakte duidelijk dat storytelling op bijna elk vakgebied is in te zetten. Bijna iedereen heeft er baat bij om in zijn werk goed te kunnen vertellen en luisteren. Op het MBO in het speciaal zijn er veel mensen met verschillende achtergronden. Het is daar extra belangrijk om hun maatschappelijke identiteit te onderzoeken en te kijken naar wat ze onderling verbindt. In die verbinding is informatieoverdracht optimaal.

Je zorgt ervoor dat ze elkaar bereiken als hun verhalen onder meer persoonlijk, emotioneel en universeel zijn. Als luisteraar kun je hiervoor zorgen door de juiste vragen te stellen. Als verteller kun je ervoor zorgen dat je verhaal aanslaat door je in te leven in je publiek. Wat is er belangrijk in de wereld van jongeren? Creëer hier een verhaal omheen en je hebt hun aandacht.

Resultaten

Reacties van aanwezigen:

In de toekomst zullen we trainingen geven op het ROC Mondriaan om nog dieper in dit onderwerp te duiken en praktisch aan de slag te gaan.

Partners

  • ROC Mondriaan Den Haag

Bekijk onze andere projecten

Storytelling Centre Amsterdam

Het Storytelling Centre Amsterdam organiseert storytelling workshops en trainingen voor bedrijven, instellingen, NGO’s en voor jou. 

  • Een workshop volgen verbetert je communicatie skills en team player skills.
  • Je leert echt luisteren en zonder angst over jezelf te vertellen.
  • Je vergroot je zelfvertrouwen.

Geïnteresseerd in wat wij voor jou, je bedrijf of organisatie kunnen doen?