Blog

Storytelling Centre is op allerlei gebieden actief. Directeur Arjen Barel doet maandelijks verslag van de activiteiten van het centre in de onderstaande blogs. Op die manier laat hij zijn licht schijnen op wat er allemaal kan met storytelling, zowel in the theater als daarbuiten.


 • Vertrekken vanuit stilte

  Storytelling draait om het woord. We delen verhalen en doen dat over het algemeen verbaal. Je merkt dus dat in de storytelling wereld het woord centraal staat en als er gediscussieerd wordt dan gaat dat doorgaans over het woord of de volgorde waarin woorden zinnen vormen en die zinnen vervolgens weer verhalen maken. Storytelling wordt in die zin vaak gezien als een talig fenomeen en schurkt daarmee volgens velen, vooral ‘buitenstaanders’, tegen literaire voordracht aan.

  Lees meer »


 • Veilig afstand houden

  Het is bekend dat we werk in gebieden met conflicten niet schuwen. We hebben immers ervaren dat de manier waarop wij storytelling inzetten uiterst geschikt is om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Verhalen verbinden, zoveel is duidelijk.

  Lees meer »


 • De geur van traangas

  ‘Ruik je die zoete geur?’ vraagt een van de deelnemers terwijl we over het terrein van onze trainingslocatie lopen.
  ‘Ja,’ antwoord ik.
  ‘Weet je wat dat is?’ vraagt ze.
  Ik zeg: ‘Nee. Bloemen?’
  ‘Dat is de geur van traangas’

  Lees meer »


 • Vrijheid, GELIJKHEID, broederschap

  Het Storytelling Centre doet zijn werk vanuit het geloof dat het in een evenwichtige (cultureel) diverse samenleving van levensbelang is dat er ruimte is voor ieders verhaal. In een veranderende maatschappij zien wij het als een noodzaak om een podium te bieden voor al die verhalen, in het theater en daarbuiten, en mensen door middel van verhalen te verbinden. Dat is onze drijfveer.

  Lees meer »


 • Thuis bestaat in onszelf

  Soms bedekt de zeemist langzaam en lichtjes het terrein van het Institute de technologies des pêcheurs maritimes in Larache. Het zorgt voor een melancholieke sfeer die perfect past bij de workshop die we op deze fantastische plek organiseerden. Tien Nederlandse en tien Marokkaanse jongeren werkten hier zes dagen aan hun verhalen. Ze deelden, ze luisterden en ze maakten mooie verhalen over hun leven. Sommige verhalen waren buitengewoon grappig, andere zeer intiem en gevoelig en alle verhalen zaten vol met echte gevoelens.

  Lees meer »