Blog

Storytelling Centre is op allerlei gebieden actief. Directeur Arjen Barel doet maandelijks verslag van de activiteiten van het centre in de onderstaande blogs. Op die manier laat hij zijn licht schijnen op wat er allemaal kan met storytelling, zowel in the theater als daarbuiten.


 • Helden in de woestijn

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het eerste kwartier geen flauw idee had wat ik aan het doen was.

  Een half uurtje eerder parkeerden we onze auto bij een schoolgebouw in Kseifa, een Bedoeïenen-dorp in het zuiden van Israël. Een stoffige plek, omringd door nederzettingen met huizen opgetrokken uit golfplaten, houten pallets en tentdoek.Kleine ‘dorpjes’ die niet erkend worden en waar niemand veel om geeft, behalve de trotse bewoners. De Bedoeïenen zijn misschien wel de meest achtergestelde bevolkingsgroep in dit land waar het sowieso niet zo heel best gesteld is met gelijke rechten.

  Lees meer »


 • Being here, now

  Everything is gonna be alright, everything is gonna be alright….

  Hoeveel kan achter zo’n simpele zin schuilgaan?

  Heel veel.

  Lees meer »


 • Storytelling leeft als nooit tevoren

  Tijd voor een retrospectief. Nu we net het negende Internationaal Storytelling Festival Amsterdam hebben afgesloten en naar het tiende toe gaan werken is het een goed moment om even terug te blikken. Niet zozeer naar het festival op zich, we weten dat we klein begonnen op een schommelend schip met zo nu en dan zeezieke toeschouwers en artiesten en dat we inmiddels zijn uitgegroeid naar een behoorlijk professioneel festival dat zich in verschillende theaters in Amsterdam afspeelt. Waren we in de eerste jaren blij als er überhaupt publiek kwam, zo mogen we tegenwoordig vaak rekenen op goed gevulde en soms zelfs uitverkochte zalen.

  Lees meer »


 • Hoe een oude theatervorm voor vernieuwing zorgt!

  De laatste blogs gingen met name over hoe we storytelling in sociale processen van verbinding en versterking van gemeenschappen inzetten. Je zou daarbij bijna vergeten dat het team van Storytelling Centre ook op het theatrale vlak zeer actief is. We ontwikkelen voortellingen, coachen met name jonge theatermakers, amateur en professional, met het vertellen van hun verhaal.

  Dat dit fantastisch werk is, hoeven we misschien niemand uit te leggen. Maar minder bekend is dat we hiermee eigenlijk iets heel nieuws aan het ontwikkelen zijn.

  Lees meer »


 • Empoweren die hap!

  Versterken, dat is een van de kernwoorden in ons toegepast werk.

  Vaak gaat versterken – of om het in hippe subsidietaal te zeggen: empoweren – gepaard met verandering; verandering van denken en van mindset. Dit is vaak de focus van ons werk met verhalen en – vooral – vertellen.

  Lees meer »