Blog

Storytelling Centre is op allerlei gebieden actief. Directeur Arjen Barel doet maandelijks verslag van de activiteiten van het centre in de onderstaande blogs. Op die manier laat hij zijn licht schijnen op wat er allemaal kan met storytelling, zowel in the theater als daarbuiten.


 • Strafbare verhalen

  ‘Dan gaan we toch gezellig samen naar de gevangenis,’ grapt Charafe. We bespreken of we de voorstelling die we aan het maken zijn ook in Marokko kunnen spelen. We zijn op dat moment aan het werk in een klein appartement aan de Atlantische kust, iets ten zuiden van Casablanca. Ik lach, want hoewel ik niet de behoefte heb om een Marokkaanse gevangenis van binnen te zien, vind ik het belangrijk dat zijn verhaal ook hier verteld wordt.

  Lees meer »


 • Straatschoffies ontmoeten jankende bejaarden

  Jongeren en ouderen. Twee groepen die steeds verder van elkaar verwijderd lijken te raken, zeker als het niet om de eigen familie gaat. Want oma of opa is tof, maar een oudere die voor je in de rij staat bij de kassa is lastig en langzaam. En de kleinkinderen zijn de liefsten van de hele wereld, maar een schoffie op straat is vooral eng en een potentiele zakkenroller.

  Lees meer »


 • Helden in de woestijn

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik het eerste kwartier geen flauw idee had wat ik aan het doen was.

  Een half uurtje eerder parkeerden we onze auto bij een schoolgebouw in Kseifa, een Bedoeïenen-dorp in het zuiden van Israël. Een stoffige plek, omringd door nederzettingen met huizen opgetrokken uit golfplaten, houten pallets en tentdoek.Kleine ‘dorpjes’ die niet erkend worden en waar niemand veel om geeft, behalve de trotse bewoners. De Bedoeïenen zijn misschien wel de meest achtergestelde bevolkingsgroep in dit land waar het sowieso niet zo heel best gesteld is met gelijke rechten.

  Lees meer »


 • Being here, now

  Everything is gonna be alright, everything is gonna be alright….

  Hoeveel kan achter zo’n simpele zin schuilgaan?

  Heel veel.

  Lees meer »


 • Storytelling leeft als nooit tevoren

  Tijd voor een retrospectief. Nu we net het negende Internationaal Storytelling Festival Amsterdam hebben afgesloten en naar het tiende toe gaan werken is het een goed moment om even terug te blikken. Niet zozeer naar het festival op zich, we weten dat we klein begonnen op een schommelend schip met zo nu en dan zeezieke toeschouwers en artiesten en dat we inmiddels zijn uitgegroeid naar een behoorlijk professioneel festival dat zich in verschillende theaters in Amsterdam afspeelt. Waren we in de eerste jaren blij als er überhaupt publiek kwam, zo mogen we tegenwoordig vaak rekenen op goed gevulde en soms zelfs uitverkochte zalen.

  Lees meer »