fbpx
changemakers door storytelling training

Changemakers: het zijn de kleine grote verhalen die belangrijk zijn

In een tijd van harde woorden en radicale taal raakt de wereld meer en meer verdeeld. Mensen verharden en een groeiende groep heeft een negatieve kijk op de samenleving, waardoor de noodzakelijke verbinding steeds vaker uit blijft. Persoonlijk leiderschap is daarom belangrijker dan ooit.

Wat heeft storytelling te maken met persoonlijk leiderschap?

Gevolg geven aan de fluistering van het hart, op durven staan en zichtbaar worden in jouw omgeving, zijn wie jij bent. Doen wat jij kan doen. Het vraagt soms moed en de kleinste beweging telt. Door het vertellen en delen van (persoonlijke) verhalen kunnen mensen juist ervaren wat het is om de ander te zijn, kunnen wij ons beter inleven in elkaar.

Juist daarom hechten wij vanuit Storytelling Centre waarde aan de kleine verhalen in onze trainingsprogramma’s binnen het maatschappelijke domein. Kleine, persoonlijke verhalen die het hart raken, die het ‘grote’ doen oplichten. ‘What ever that may be’. Die iets weergeven van essentie en daarom inspireren, vertellen over de kracht van kwetsbaarheid, die gaan over de menselijke maat en tegelijk laten zien hoe mensen zichzelf weten te overstijgen.

Kleine verhalen als druppels in de vijver waarvan de kringen elkaar gaan raken, dat kan niet anders. Mensen helpen die kleine ‘grote’ verhalen op te diepen uit hun eigen hart en leven, dat is iets wat wij heel graag doen. Door deze verhalen mensen willen verbinden.  Zo hebben wij diverse voorstellingen ontwikkeld om kleine verhalen groot te maken, maar geven wij ook veel storytelling trainingen om (te) grote verhalen weer menselijk te maken. Zoals bijvoorbeeld in conflicten, in buurtruzies of intergenerationele communicatie.

Benieuwd hoe wij onze storytelling-methode inzetten om mensen
op te leiden tot changemakers? Kijk bij onze showcases of neem contact op.

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts