Next to Normal: Palestinian Stories Untold

Palestina is constant in het nieuws. We zien jongeren stenen gooien, huilende moeders, rakketten en getraumatiseerde kinderen.

Maar weten we wat jonge Palestijnen echt bezig houdt? Wat maakt hen gelukkig, waar maken ze zich zorgen om? Wie zijn hun helden? Wat zijn hun verhalen?

In Next to Normal onderzoeken we het leven van vijf jonge Palestijnen. Zij nemen het publiek mee naar hun land, gebruik makend van oude en recente verhalen, op die manier een persoonlijke en soms politieke voorstelling creërend. Omdat ze leven in een land waar het persoonlijke altijd politiek is. Maar waar het leven soms ook even helemaal niet politiek is.

Storytelling\theater lab
Het Storytelling\theater lab is een productie laboratorium van theater voorstellingen gemaakt door (semi) professionele theatermakers met een cultureel diverse achtergrond. Het gebruik van storytelling is daarbij het uitgangspunt.

Jaarlijks worden drie tot vier projecten geproduceerd, één à twee ‘avondvullende’ voorstellingen en een project met verschillende korte voorstellingen, het Portraits project. Bovendien maken we elk jaar één (kleine) internationale coproductie, omdat we het belangrijk vinden om de kennis die we hier ontwikkelen te delen met andere theatermakers elders in de wereld.

Speeldata
9 november Amsterdam Cafe Mezrab 20.00 u (try-out)
11 november Amsterdam Centrale Bibliotheek OBA 19.30 u (première) (in combinatie met Shefa’amr stories)
12 november Den Haag Humanity House 16.00 u

Een productie van Stichting Storytelling Centre, Amsterdam, ism Ashtar Theatre, Ramallah

Klik hier voor tickets


Data

  • donderdag 6 sep tot zondag 16 sep : Next to Normal: Palestinian Stories Untold

Samenwerkingspartners

Ashtar Theatre, Ramallah